Meny

Om IMES Foto Radio TV

Imes Foto Radio TV – Din Euronicsbutik i Östhammar

Imes eller som det hette i början IWES Foto startade 1952 i Öregrund. Efter att ha arbetat några år i en annan fotobutik på orten beslöt sig Ingemar Widén för att öppna eget. Tanken var att arbeta som fotograf med eget labb men efter en kort tid fick Ingemar besök av Luxor som ville att han skulle börja sälja deras radioapparater. Första ordern var på ett litet antal radioapparater men de räckte inte länge utan fler beställdes och leveranserna skötte han om med cykel till en början. Till Östhammar flyttades företaget 1957 då Ingemar och hans fru Margit förvärvade en fastighet vid rådhustorget och i den fastigheten ligger Imes kvar än idag. Öregrund var kvar som filial fram till 1999. Starten i Östhammar var väldigt lyckosam eftersom tv:n började komma på allvar och Östhammar var, då som nu, den naturliga handelsplatsen i kommunen. Omsättningen ökade ordentligt och fler anställdes. När företaget bildade aktiebolag på 60-talet fick man inte heta Iwes längre för det var ett familjenamn utan det fick bli Imes istället.

Rådgivning och service självklart

Att ställa upp med rådgivning vid köpet är en självklarhet för Imes. Men servicen mot kunderna upphör givetvis inte när produkten lämnar butiken! Imes står gärna till tjänst med leverans och installation. Och om något problem mot förmodan skulle uppstå, blir din produkt väl omhändertagen av erfaren personal. Montering av antenner och paraboler är en annan viktig del av Imes uppskattade kundservice.

Låga priser med Euronics

Eftersom företaget är anslutet till Euronics, kan de köpa in kvalitetsprodukter till pressade priser. ”Som fristående handlare skulle vi inte kunna hålla den prisbild vi har genom Euronics samordnade inköp. Tack vare Euronics kan vi som mindre butik hålla låga priser”, förklarar Kennet Widén. Bra priser, service och kvalité har även lockat flera företag att göra sina inköp hos Euronics i Östhammar.

Turismen viktig

Sommarturismen är viktig för många företag i området. För Imes Foto Radio TV innebär det relativt stora antalet sommarhusägare, som i det närmaste födubblar antalet invånare under sommarmånaderna, möjlighet till bra försäljning även på sommaren. Hos lokalbefolkningen är Imes välkänt sedan lång tid tillbaka. Även den yngre generationen har lockats av kvalitet, priser och servicegraden i sin lokala Euronicsbutik. ”Vi hälsar alla gamla och nya kunder välkomna till Imes Foto Radio TV AB i Östhammar”!